darko horvat

HORVAT “Nitko u HDZ-u ne razmišlja o velikoj koaliciji s SDP-om”

Rezultate najnovijeg istraživanja HRejting prema kojima u predsjedničkoj utrci najviše šanse ima Kolinda Grabar-Kitarović, ali i činjenicu da se njezina prednost u drugom krugu značajno smanjuje za HTV-ovu Temu dana komentirao ministar i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat.

– Potpora predsjednici raste. Nijedna nas anketa nije prejudicirala kao pobjednike, ali bi se to dogodilo. Potenciranje unutarstranačkog izbora unutar HDZ-a je potpuno bespredmetno. Pokazuje se da i neodlučni dio biračkog tijela polako naginje k nama”, kazao je Horvat koji je takve trendove, kaže – uočio na terenu.

Komentirajući podatak da bi u slučaju da u drugi krug uđu Grabar-Kitarović i Milanović, predsjednica u odnosu na rujan, u odnosu na Milanovića – izgubila 3,31 posto, Horvat je kazao kako će se oni sasvim sigurno naći u drugom krugu. “Bit će to politička borba između lijevo i desno orijentiranog biračkog tijela. “Kad pokažemo jedinstvo i kad se to jedinstvo proširi na narod siguran sam da razlika biti i puno veća nego što to danas statistika pokazuje”, rekao je.

Odgovarajući na pitanje da bi, statistički gledano, jedino velika koalicija mogla sačiniti vladu Horvat je kazao: “Statistika pokazuje nešto drugo – da biračko tijelo vjeruje samo dvjema opcijama. Voditi Vladu u turbulentno vrijeme nije popularno. Ali ako je uz sve poteze koje vuče – premijer i danas najpopularnija osoba u Hrvatskoj, to je znak da HDZ Vladu i državu vodi u dobrom smjeru. Ovog trenutka nitko u HDZ-u ne razmišlja o velikoj koaliciji”, zaključio je Horvat.

Komentiraj