Horvat najavio Crnu Goru: “To je ekipa s velikim srcem. Trebat će puno koncentracije i strpljenja”

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nastupa na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Prvi protivnik u drugom krugu bit će im u četvrtak od 15:30 sati reprezentacija Crne Gore.

Vjerojatno ne postoji reprezentacija koja je imala više problema u pripremnom razdoblju od Crne Gore – gotovo da nije bilo igrača i člana stručnog stožera koji nije bio zahvaćen covidom.

No, uz sve nedaće, uspjeli su se plasirati u drugi krug. U prvom su kolu izgubili od svjetskih prvaka Danaca, pa su uslijedile pobjede protiv Sjeverne makedonije i Slovenije.

Najbolji crnogorski strijelci nakon prvoga kruga su dva Vujovića – Branko, desni vanjski (Lomza Vive Kielce, od sljedeće sezone na posudbi u Hannover-Burgdorfu kao zamjena za našeg Ivana Martinovića koji odlazi u Melsungen), je dao 20 pogodaka iz 30 pokušaja, što je 67 posto, a Miloš lijevo krilo (Fuchse Berlin) je s istom realizacijom postigao 14/21 pogodaka. To je više od trećine svih postignutih pogodaka (82) reprezentacije.

“Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi”, rekao je u najavi utakmice hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Dodao je da ne razmišlja o problemima sa sastavom koji muče hrvatsku reprezentaciju cijeli turnir. “Još se skupljamo, neki su dolazili tijekom noći. Neki će nažalost preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati kasnije organizirati neki minitrening i pokušati napraviti što se može u ovim uvjetima,” zaključio je izbornik.

Komentiraj