Holy: “SDP polučuje dobar rezultat kad zatomi unutarnje sukobe”

Bivša SDP-ova ministrica zaštite okoliša i bivša saborska zastupnica Mirela Holy komentirala je u četvrtak za HRT izbore u SDP-u. U drugom krugu unutarstranačkih izbora, u utrci za predsjednika stranke, podsjetimo, ostali su Peđa Grbin i Željko Kolar.

“I Peđa Grbin i Željko Kolar su priznati članovi SDP-a, ali je moja procjena da je Grbin progresivniji i liberalniji, vezano za ljudska prava i prava seksualnih manjina. Kolar se želi pozicionirati bliže centru, a SDP ne bi trebao ići tim smjerom”, istaknula je Holy.

Smatra da SDP treba ići još više lijevo te dodaje da, po njenom mišljenju, više šanse za pobjedu ima Peđa Grbin. “U prvom je krugu dobio puno više glasova od Kolara, a njemu bi mogli otići i glasovi dani Ranku Ostojiću”, objasnila je. Za Kolara kaže da su ga podržali ljudi koji su podržavali Davora Bernardića.

Holy dodaje da SDP polučuje dobar rezultat kad zatomi unutarnje sukobe. Žao joj je što se takvi sukobi ne vode vezano za programe, nego u sklopu borbe za mjesta na listama.

Smatra da je SDP u velikoj krizi, a ta će se kriza i nastaviti jer je u toj snazi “na snazi kalkulantstvo i pokušaj da se svide svima”. Time stranka prestaje biti progresivna i postaje “mainstream”.

Komentiraj