Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je britanskoj premijerki Theresi May u četvrtak da se pregovori o Brexitu prvo moraju pozabaviti pitanjem na koji će način Velika Britanija napustiti blok a tek onda se može pregovarati o budućnosti britanskih odnosa s Europskom unijom, rečeno je iz njegova ureda.

Francuski predsjednik rekao je May u telefonskom razgovoru da se pregovori moraju voditi u “otvorenom i konstruktivnom ozračju, da se uklone nesigurnost i u cijelosti poštuju pravila i interesi 27-člane Europske unije”.

“Predsjednik je naznačio da se u prvom redu treba pregovarati o povlačenju, te da se trebaju baviti ponajprije pravima i obvezama građana koji proizlaze iz opredjeljenja Velike Britanije”, navodi se u priopćenju Hollandeova ureda.

“Tek na temelju napretka koji postignemo, možemo otvoriti rasprave o budućim odnosima između Velike Britanije i Europske unije”, navodi se.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.