HNS sazvao ‘presicu’: Tema je UEFA-ina kazna Hrvatskoj zbog ustaške zastave na utakmici

Autor:

03.07.2023., Velika Gorica - Svecano potpisivanje Sporazuma o darovanju zemljista izmedju Vlade RH i Hrvatskog nogometnog saveza. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez sazvao je press konferenciju u zagrebačkom hotelu Hilton za 14 sati, a na njoj će biti predsjednik HNS-a Marijan Kustić te voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta Jurica Jurjević.

Glavna tema press konferencije bit će odluka Disciplinske komisije Uefe u postupku za diskriminaciju na utakmici Hrvatska – Latvija.

Na toj utakmici predstavnik organizacije FARE uočio je ustašku zastavu na tribini s hrvatskim navijačima na Rujevici zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Kako je delegat FARE-a koordinirano snimao ustašku zastavu

Moguće je da će Hrvatska sljedeću domaću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Osijeku protiv Turske 12. listopada igrati na praznoj Opus Areni.

“Učinit ćemo sve u ovom postupku kako bismo uvjerili Uefu da zbog ponašanja trojice pojedinaca ne treba kazniti sve navijače i našu reprezentaciju te da će hrvatska država odgovarajuće procesuirati ovaj slučaj.

Želimo poslati snažnu poruku da je takvo ponašanje i veličanje ustaškog pokreta u modernoj, nezavisnoj i europskoj Hrvatskoj apsolutno neprihvatljivo i strogo kažnjivo”, rekao je nakon sporne utakmice Jurjević i najavio da će HNS tužiti trojicu muškaraca koji su donijeli zastavu na utakmicu, prenosi Index.

 

Vrh HNS-a sumnja da je snimka ustaške zastave naručena, šef FARE-a iz Londona stiže u Zagreb

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.