HNS odredio novih šest lokacija na kojima će sufinancirati izgradnju nogometnih igrališta

Komisija za infrastrukturu Hrvatskog nogometnog saveza odredila je novih šest lokacija na kojima će se uz pomoć Saveza te jedinica lokalne samouprave urediti nogometna igrališta s umjetnom travom. Radi se o terenima u Krapini, Čakovcu, Pitomači, na Rabu te u Zagrebu (NK Ravnice i NK Rudeš), a pri odabiru lokacija uzima se u obzir mišljenje županijskih nogometnih saveza.

U veljači ove godine HNS je pokrenuo ambiciozni projekt kojem je cilj u suradnji s lokalnim vlastima u sljedećih četiri do pet godina izgraditi 105 nogometnih igrališta diljem Hrvatske. U tu svrhu planira se uložiti oko 20 milijuna eura, a sredstva bi se povlačila iz Uefinog programa HatTrick.

U aktualnoj godini na ovaj način već je postavljana umjetna trava na šest igrališta – u Varaždinu, Koprivnici, Osijeku (Hypo Limač, Grafičar i Bijelo Brdo) te Zadru (NK Arbanasi). Projekti su odrađeni u suradnji s gradovima/općinama i/ili klubovima koji su bili zaduženi za pripremne radove, dok je HNS financirao nabavu i postavljanje umjetne trave.

Pročitajte više:

U izgradnju 105 nogometnih terena HNS ulaže 20 milijuna eura?

Komentiraj