U izgradnju 105 nogometnih terena HNS ulaže 20 milijuna eura?

Vijest da je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u cilju ulaganju u nogometnu infrastrukturu i bazu donio odluku o izgradnji 105 nogometnih terena diljem Hrvatske izazvala je veliku pozornost sportske javnosti.

>> Hrvatski nogometni savez gradi 105 terena diljem Hrvatske

Kako je javnost u priopćenju Saveza ostala uskraćena o detaljima ovog projekta kontaktirali smo glasnogovornika Tomislava Packa koji nam je pojasnio na koji način će se birati klubovi odnosno lokacije gdje će se graditi po pet nogometnih terena u svakoj županiji:

– “Lokacije za izgradnju terena bit će odabrane na temelju prijedloga županijskih nogometnih saveza koji najbolje poznaju situaciju po pitanju infrastrukture i odnosa s lokalnom samoupravom u svojoj županiji. Naravno, HNS će u ovom projektu surađivati s klubovima, kao i s lokalnim samoupravama koje su vlasnici objekata na kojima će se graditi.”

O vremenskom trajanju projekta kao i o sredstvima koja će tom prilikom biti utrošena Pacak je izjavio:

– “S obzirom na kompleksnost, zahtjevnost i opseg projekta, nije objektivno danas odrediti precizan krajnji rok za završetak projekta, no vjerujemo da ćemo u idućih 4 do 5 godina realizirati ovaj ambiciozan plan. Iz istih razloga u ovom trenutku ne bismo govorili detaljno o financijskoj konstrukciji za realizaciju projekta, no naravno da je ona bazirana na racionalnom i odgovornom razmatranju financijskih sposobnosti Saveza. O daljnjim koracima, planovima i potom realizaciji projekta  pravodobno ćemo obavještavati javnost i medije.”

Nešto opširniji je po ovom pitanju u javnoj objavi bio član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić:

– “Na sjednici IO HNS donijeli smo odluku da krećemo sa projektom izgradnje 105 velikonogometnih terena sa umjetnom travom, odnosno 5 terena u svakoj županiji. Ova investicija u iznosu oko 20 milijuna eura dokaz je da Hrvatski nogometni savez skrbi o potrebama naših županijskih saveza. Nadam se da će županije i gradovi ovaj projekt prihvatiti kao naši istinski partneri. Kao predsjednik nacionalne komisije za sportsku infrastrukturu u HNS-u, zahvaljujem predsjedniku Šukeru, izvršnom direktoru Kustiću, te svakom članu IO HNS-a na potpori ovom projektu.”

HNS je tijekom 2018. godine u obnovu pet prvoligaških nogometnih terena investirao oko 43 milijuna kuna dok je tijekom prošle godine posredstvom županijskih nogometnih saveza uloženo oko 18 milijuna kuna na projekte vezane za lokalne klubove odnosno za poboljšanje lokalne nogometne infrastrukture.

Komentiraj