HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

HNS ‘Odgodom odluke o cijeni plina Vlada pokazala da nema viziju’

Drugom Vladinom odgodom odluke o cijeni plina hrvatskim je građanima poslana poruka da Vlada nema jasnu viziju, ni dovoljno stručnih znanja i hrabrosti da preuzme odgovornost i donese odluke koje izravno utječu na živote velikog broja ljudi, ocijenio je u četvrtak HNS.

“Dok građani već danima sa zabrinutošću iščekuju odluku Vlade o tome hoće li plin poskupjeti ili neće, Vlada po drugi put u tjedan dana odgađa donošenje te odluke”, priopćio je HNS.

Navodi pritom kako se pokazalo da su Vladu “s punim razlogom nazvali Titanik Vladom”. HNS smatra da se na primjerima neslaganja i razdora u slučaju modela otkupa Ine, kao i neslaganja u slučaju Podravke te potpuno kontradiktornih izjava ministra energetike Slavena Dobrovića oko cijene struje vidi da “bezidejno i besciljno lutaju i opasno nas vode prema santi leda”.

Umjesto preuzimanja odgovornosti za sudbinu Hrvatske, imamo paralizu u radu Vlade uvjetovanu neslaganjem i nerazumijevanjem koalicijskih partnera, bazičnim neznanjem, kao i strahom od donošenja teških odluka uoči lokalnih izbora“, poručuju HNS-ovci.

HNS poziva HDZ i Most da počnu raditi svoj posao i prestanu puštati probne balone kao u slučaju Ine, te da prestanu bježati od odgovornosti i počnu donositi odluke, na što ih je u srijedu upozorila i Europska komisija, jer su neplanskim upravljanjem u sektoru energetike u tešku situaciju doveli sebe, ali i građane.

Komentiraj