HND osudio Pernarove prijetnje Stankoviću

Autor:

Zagreb, 14.12.2016 - Nastavak 2. sjednice Hrvatskoga sabora. Na slici Ivan Pernar.
foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

Hrvatsko novinarsko društvo u četvrtak je osudilo prijetnju saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji je izjavio da će ‘kada Živi zid osvoji vlasti novinara Aleksandra Stankovića maknuti s HRT-a, kao i sve ostale pristrane i neprofesionaolne novinare i urednike’.

Zastupnik Pernar izjavio je to komentirajući za portal Fairpres.hr sudsku odluku kojom je muškarac koji se deklarirao kao simpatizer Živog zida pravomoćno osuđen na 7 mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog prijetnji upućenih Stankoviću.

Prijetnje Stankoviću dogodle su se nakon što je Pernar demonstrativno napustio studio nezadovoljan načinom na koji je Stanković vodio emisiju u kojoj je Pernar bio gost.

“Zastupnik Pernar trebao bi znati da su prijetnje političkim “čistkama“ novinara nedopustive u demokratskoj zemlji, ali ipak se ovom izjavom pridružio onim političarima koji nekažnjeno prijete novinarima. HND jednako odgovornima smatra i one političare koji političke prijetnje novinarima ne osuđuju i tako potiču na nove prijetnje, uključujući i fizičke napade na novinare”, stoji u priopćenju HND-a koje potpisuje njihov predsjednik Saša Leković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)