Hitni medicinski prijevoz: Dvoje pacijenata prevezeno s otoka Silbe i otoka Sestrunja

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u petak da je hitni medicinski prijevoz sinoć prevezao dvoje pacijenata s otoka Silbe i otoka Sestrunja.

U prvoj dojavi u 19:20 sati tražio se prijevoz pacijenta s ozljedom kralježnice s otoka Silbe do Zadra te je Lučka kapetanija Zadar poslala plovilo „RH 2 ZD“ koje je prevezlo pacijenta do Gradske luke Zadar, gdje ga je preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći.

U drugoj dojavi u 22:05 sati zatražen je prijevoz pacijentice s ozljedom kuka koja je, plovilom „RH 2 ZD“ Lučke kapetanije Zadar, prevezena s otoka Sestrunja do Gradske luke Zadar gdje ju je, također, preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći

Iz Ministarstva na čijem je čelu Oleg Butković nnavode da Lučke kapetanije obave više od 80 posto akcija hitnog medicinskog prijevoza, a u prvoj polovici 2021. godine izvršen je 81 hitni medicinski prijevoz na moru, bilo da se radilo o prijevozu pacijenata ili hitnih medicinskih timova. Samo u srpnju, zaključuju, izvršeno je 27 akcija koje su uključivale hitni medicinski prijevoz.

Komentiraj