Demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton poručila je u ponedjeljak nevečer, u telefonskom intervjuu za CNN, kako se osjeća puno bolje nakon što joj je samo dan ranije pozlilo na obilježavanju 15. obljetnice terorističkog napada na New York.

CNN-ovom Andersonu Cooperu rekla je i kako nije objavila da ima upalu pluća jer ‘nije mislila da će se podići takva prašina’. Dodala je kako je ignorirala liječničke upute da miruje najmanje pet dana. Njen protukandidat, Donald Trump tvrdi kako je zdravlje Hillary Clinton postalo ‘problem’ u kampanji te kako ona ne može biti američka predsjednica.

Clinton je u intervjuu rekla kako se nada da će se vratiti kampanji za nekoliko dana. Priznala je da je ‘izgubila ravnotežu’ u nedjelju, ali kako se nije onesvjestila. “Zavrtjelo mi se u glavi i izgubila sam ravnotežu na trenutak, ali kada sam sjela u automobil, kada sam se smirila i popila vode, odmah sam se bollje osjećala”, rekla je Clinton.

Liječnici su kasnije objavili kako joj je još u petak dijagnosticirana upala pluća. Izborni stožer demokratske kandidatkinje najavio je i da će ovog tjedna objaviti nove medicinske dokumente. Po riječima glasnogovornika Briana Fallona, oni će dokazati da Clinton ne pati od drugih zdravstvenih tegoba, osim od upale pluća. Više nije zarazna i kampanju će nastaviti sredinom ili krajem ovog tjedna, kazao je.

Komentiraj