HGSS: Nema traga nestalom Švicarcu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nastavljena je potraga za švicarskim državljaninom Adolfom Huslerom koji je nestao prije 12 dana na Konavoskim brdima, dok policija provjerava njegove financijske podatke, doznaje se u ponedjeljak od pročelnika dubrovačkog HGSS-a Zorana Čabrila.

Nestanak 49-godišnjeg Švicarca, iskusnog planinara, prijavila je 28. srpnja oko 20 sati njegova supruga. Danas, dvanaestog dana potraga se odvija nešto smanjenim intenzitetom.

”U kontaktu smo s rodbinom, a jedan nećak je i došao ovamo. Nema rezultata još uvijek, a aktivnosti se nastavljaju smanjenim intenzitetom. Potraga je otvorena do nekih rezultata, bilo je slučajeva da se neki elementi pronađu i pet godina od nestanka pa se onda potraga ponovno intenzivnije nastavi. Sada je više na aktivnostima policije, provjeravaju njegove bankovne kartice, police osiguranja i slično”, rekao je Čabrilo.

Dodaje kako je bilo dojava građana, no ti tragovi nisu dali rezultata.
Prema podacima objavljenim u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, 49-godišnji Adolf Husler je iz mjesta Niederuzwil u Švicarskoj. U vrijeme nestanka bio je odjeven u bež ili narančastu majicu, plave kratke hlače i smeđe sandale, slabije je tjelesne građe.
Husler je nestao nakon što se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo.

Komentiraj