HEP: Donesena odluka o prolongiranju usklađenja cijena do daljnjega

Autor:

02.01.2023., Sibenik - Ilustracija cijene struje i racuna u eurima.

  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HEP Opskrba ovih je dana na adrese 427 kupaca iz kategorije poduzetništva uputila obavijest o promjeni cijene električne energije zbog povećanja godišnjeg indeksa potrošačkih cijena.

Iz HEP-a kažu da je riječ o kupcima koji imaju aktivne ugovore s fiksnom cijenom, sklopljene u razdoblju prije izbijanja aktualne energetske krize i enormnog porasta veleprodajnih, tržišnih cijena električne energije.

“Važno je napomenuti da svi ti kupci imaju ugovorenu cijenu znatno nižu od cijene limitirane Uredbom Vlade o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije”, priopćio je HEP.

Naglašavaju da, kako se spomenuta odluka HEP Opskrbe kod dijela kupaca ne bi pogrešno interpretirala kao poskupljenje električne energije prije isteka roka primjene Uredbe, naknadno je donesena odluka o prolongiranju usklađenja cijena do daljnjega.

“Bitno je napomenuti da bi cijena električna energije za 427 kupaca i uz prethodno najavljenu korekciju cijene, i nadalje bila niža od one propisane Uredbom Vlade RH”, piše u priopćenju.

Mogućnost promjene cijene temelji se na odredbama ugovora odnosno Uvjetima opskrbljivača HEP Opskrbe koji sadrže odredbu prema kojoj HEP Opskrba može korigirati cijene jednom godišnje. Korekcija je moguća u visini promjene (povećanja) godišnje stope indeksa potrošačkih cijena koju objavljuje Državni zavod za statistiku. Tu je odredbu bilo moguće aktivirati nakon što je DZS u siječnju objavio da je povećanje indeksa potrošačkih cijena na godišnjoj razini iznosilo 10,8 posto.

Poskupljuje struja? HEP otkrio koga sve uskoro čekaju veći računi

OZNAKE: HEP, struja

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.