Helikopteri i HGSS tražili Britanca po Korčuli

MORH

Eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ-a sudjelovala u uspješnoj akciji traganja za nestalom osobom na Korčuli, izvještava televizija N1.

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u ponedjeljak, 30. srpnja 2018. s helikopterom Mi-8 MTV u akciji traganja i spašavanja za nestalom osobom na otoku Korčuli.

Akcija je uspješno izvedena. Nestala osoba iz Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske je pronađena, a zajedno s letačkom posadom u akciji spašavanja su sudjelovali i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV, natporučnik Marko Filipović-Grčić je rekao kako su nakon slijetanja na Korčulu proučili kartu prohodnih putova i staza koje koriste lovci i mještani, te nakon toga krenuli u potragu. „Brzo smo uočili osobu koja je odgovarala opisu, te smo nakon potvrde identiteta tražene osobe od zemaljskih snaga uključenih u traganje, završili naš angažman. Drago nam je što je i ova akcija okončana sretno i uspješno, kao i što je naša posada dala svoj doprinos tome“, istaknuo natporučnik Filipović-Grčić.

Uz kapetana posade Filipovića-Grčića, u akciji su sudjelovali kopilot, natporučnik Duje Voloder te tehničari letači, stožerni narednik Davor Lipovac i nadnarednik Mladen Delić.

Ovo je 11. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelovale letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.

Komentiraj