HEINEKEN REGATTA 2017 Tri dana vrhunskog sporta i zabave na Jadranu

Matic Borković

Trodnevna regata ispunjena morem, sportom i zabavom je iza nas, Hrvatska se pokazala kao fantastičan domaćin poznate svjetske utrke.

Dugo najavljivana International Regatta Croatia pod pokroviteljstvom Heinekena i službeno je privedena kraju. Hrvatska se po prvi puta našla u ulozi domaćina jedne od najslavnijih svjetskih jedriličarskih regati, a ako je suditi po utiscima, pokazala se kao fantastičan domaćin. Bila je to trodnevna atrakcija u kojoj su sudionici i posjetitelji mogli uživati u ljepotama Jadrana gledajući vrhunski sport uz vrhunsku zabavu.

Kao idealna kulisa za otvorenje i najavu službenog početka Hineken Regatte Croatia 2017 poslužio je popularni splitski klub Central, koji je u subotu (05.08) bio središte odlične zabave i fenomenalnog provoda. Otvorenje nisu propustili ni brojni poznati iz javnog života, poput Aleksandre Dojčinović, Ane Gruice, Ive Perkušića, Ane Čagalj i mnogih drugih.

Prva utrka regate startala je u Gradu Splitu u nedjelju (06.08.) te se već tada dalo naslutiti da nas do kraja očekuje jaka i neizvjesna borba. Na utrci su se pojavila neka od svjetski poznatih imena koja smo imali prilike gledati na ranijim Heineken regatama održanim na Karipskom otočju St. Maarten. No, vrhunac jedriličarske regate dogodio se dan nakon, kad su održane dvije utrke koje su u konačnici dobile pobjednike te zaključile sportski dio događanja. Titulu prvaka Heineken regate ponijela je ekipa TOTO TRAVEL, dok je drugoplasirani tim bio GARUDA. Trofej brončanog sjaja pripao je ekipi BINGO BOAT.

Jadransko more bilo je sigurna staza mnogim jedriličarima, a hrvatska je obala bila utočište vrhunske zabave i provoda. Heineken se pobrinuo za ledeno osvježenje, dok se Michael Feiner pobrinuo da Heineken regata ostane zapamćena i po fantastičnoj glazbenoj ponudi. Posljednjeg dana regate, ovaj poznati švedski glazbenik i DJ, vrhunskom je atmosferom i svjetskim hitovima rasplesao tvrđavu Fort George na Visu. Svakako valja spomenuti i sjajnog Ricka Swanna koji je večer prije održao live performans na sunset partyju u Auro Beach Baru na otoku Braču.

Republika Hrvatska je još jednom pokazala da je atraktivna turistička i manifestacijska destinacija te dostojan domaćin svjetskih događanja. Jedra su skinuta s jarbola, a bove više ne pokazuju put. No već sljedeće godine očekuje nas još bolja i još veća Heineken regata.

Komentiraj