Screenshot/Youtube

HDZ predizborni spot za parlamentarne izbore 2016. snimao u Šavorićevom uredu

Prema saznanjima N1 televizije, promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kreiran za potrebe izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, između ostalih lokacija sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri.

Dio spota u kojemu premijer Plenković govori “vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku” snimljen je u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri, smještenom na 14. i 15. katu zagrebačkog nebodera na adresi Ilica 1.

Za N1 ovu informaciju potvrdio je i kreativni direktor tadašnje HDZ-ove kampanje Boris Malešević, koji je otkrio kako je spot snimala produkcijska kuća Esterhaus, dok je cjelokupni posao angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX.

HDZ je UNEXu u 7 različitih obroka tijekom kampanje ukupno isplatio 173 tisuće i 70 kuna za usluge promidžbe i informiranja, što je vidljivo iz financijskih izvješća.

N1 televiziji HDZ je odgovorio na pitanje je li korištenje prostora u produkcijske svrhe naplaćeno i po kojoj cijeni.

“U izbornoj kampanji 2016. godine HDZ je angažirao agenciju Unex.
 Sve promidžbene aktivnosti i zakup medijskog prostora pa tako i snimanje navedenog spota, organizirala je agencija Unex. Isto tako, sve lokacije u izbornom spotu, pa tako i lokaciju navedenu u Vašem upitu, odabrala je agencija Unex.

 Predsjednik HDZ-a bio je upoznat sa svim lokacijama. 
Sve ugovorne troškove predizborne kampanje pa tako i snimanje spomenutog spota, HDZ je platio izravno agenciji Unex,” stoji u odgovoru iz HDZ-a.

Komentiraj