HDZ-ov kandidat za Zagreb bit će Davor Filipović?

Zagrebačka gradska organizacija HDZ-a predložila je Davora Filipovića za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, neslužbeno je potvrđeno za 24sata.

“On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika dobar kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova”, rekao je za portal sugovornik iz zgarebačkog HDZ-a.

Davor Filipović, inače, ima 36 godina i podrijetlom je iz Sarajeva. U ovom mandatu je zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik odbora za financije i proračun. Lani je žestoko napao gradonačelnika Milana Bandića da vodi grad u bankrot.

Filipović je doktor ekonomije i predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri Organizacija i menadžment. Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyu.

Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Kao službeni kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika trebao bi biti potvrđen u srijedu, na sjednici radskog odbora te stranke. Nakon te sjednice bit će jasnije je li upravo Filipović ‘bolji izbor nego Damir Vanđelić’, kako je u ponedjeljak rekao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Bit će sigurno član HDZ-a, kandidat koji je jako dobar i koji mislim da može ostvariti dobar rezultat i biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to u biti i bolji izbor nego što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem jer je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobijedi”, rekao je Plenković.

Plenković ne otkriva kandidata za Zagreb

Komentiraj