Harry Hamlin tračao Stevena Spielberga pa izgubio ulogu Indiane Jonesa

Harry Hamlin tvrdi kako je bio blizu dobivanja uloge Indiane Jonesa ali ju je umjesto njega dobio Harrison Ford i to nakon neobične audicije koja je otišla u krivom smjeru. U razgovoru za Page Six, Hamlin je rekao kako se 1978. godine susreo sa Stevenom Spielbergom zajedno sa Stephanie Zimbalist, koja je došla na audiciju za ulogu Marion Ravenwood, partnerice Indiane Jonesa. Spielberg im je tada rekao kako će George Lucas, izvršni producent filma „Otimači izgubljenog kovčega“, kasniti te je zatražio od glumaca da, dok čekaju Lucasa, naprave čokoladni kolač.

„Zatvorio je vrata i otišao, a mi smo stajali sami u kuhinji“, prisjetio se Hamlin. „Pitao sam Stephanie ‘Jesi li ikada radila čokoladni kolač?’ a ona je odgovorila ‘Nisam’“. Hamlin tvrdi kako se sve to zbivalo ispred skrivene kamere jer su Spielberg i Lucas željeli vidjeti postoji li kemija između Hamlina i  Stephanie Zimbalist. Dok su njih dvoje pokušavali napraviti kolač, Hamlin joj je počeo pričati priče o Spielbergu koje je čuo od svoje prijateljice Amy Irving. Amy Irving se 1985. godine vjenčala sa Spielbergom.

„Pričao sam kako je Amy zvala svoje prijatelje u Los Angelesu i rekla im kako je u New Yorku jedan redatelj prati i kako je taj redatelj, a bio je to Steven Spielberg, ide na živce jer joj se svake večeri pojavljuje s cvijećem na stražnjim vratima kazališta“, ispričao je Hamlin dodajući kako mu nikada nije palo na pamet da je usred audicije dok prave kolač.

Na kraju je Harrison Ford dobio ulogu Indiane Jonesa dok je Karen Allen dobila ulogu Marion Ravenwood. Hamlin je u osamdesetima postao zvijezda tv serije „Zakon u Los Angelesu“ ali nikada nije dobio ulogu u nekom od Spielbergovih filmova. „Nisam dobio ulogu i nikada nisam radio sa Stevenom Spielbergom, a garantiram vam da nikada ni neću raditi sa Spielbergom kao što nikada neću naučiti kako se radi kolač“, ustvrdio je Hamlin.

Komentiraj