HAK Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Posedarja

Nel Pavletic/PIXSELL

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, dok ostale skupine vozila prometuju obilazno preko Gračaca i Knina te dalje preko Kistanja i Benkovca prema Zadru ili od Knina prema Splitu-DC1 i DC59), i obrnuto; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, javlja Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvoreni su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga (DC8);
DC27 Gračac-Zaton Obrovački; Paški most.

Za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC4192 Đakovo-Dragotin zbog vode na kolniku.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Slavoniji, Baranji, dijelu Dalmacije, Like i Gorskog kotara. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s polupikolicama, a za ostale je obavezna zimska oprema.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: Riječko okružje: Katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka, Katamaranska linija Rijeka-Mali Lošinj, Trajektna linija Prizna – Žigljen, Trajektna linija Stinica-Mišnjak, Trajektna linija Lopar – Valbiska, Brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

Splitsko okružje: Katamaranska linija Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, Katamaranska linija Korčula- Hvar- Split
Katamaranska linija Jelsa- Bol- Split, Katamaranska linija Vis – Milna – Split, Trajektna linija Rogač- Split, Trajektna linija Sumartin- Makarska.

Zadarsko okružje: Brodska linija Zadar-Preko

Dubrovačko okružje: Trajektna linija Dubrovnik- Lopud- Suđurađ

Komentiraj