Na većini cesta u smjeru mora promet je pojačan, osobito na autocestama: A1 od Zagreba prema Splitu, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka te na Istarskom ipsilonu, javlja jutros Hrvatski autoklub koji dodaje da su na naplataman Zaprešić, Sveta Helena, Lučko, Rupa i Oštrovica mogući povremeni kraći zastoji.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) između mjesta Zaton i Orašac kod Dubrovnika, vozi se jednim trakom naizmjence.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u priobalju je danas, 9. srpnja, do 14 sati, a bit će i u nedjelju, 10. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec); DC2 Podravska magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok “Billa”). Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; od 08,00 do 18,00 (osim subotama i nedjeljama) lokalna cesta LC59139 na križanju sa magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split (do 1.kolovoza).

Granični prijelazi

Povremeno je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

– na ulasku: Rupa, Macelj, Bregana, Metković, Goričan, Nova Sela, Zaton Doli, Stara Gradiška,

– u oba smjera: Bajakovo (kolona na izlasku oko 1 km), Karasovići, Kaštel, Klek.

Do završetka radova promet preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Županja teći će preko 5 kolničkih traka za sve vrste vozila, a ne preko 10 redovnih. Stoga je za očekivati smanjenu protočnost i duža čekanja na prelazak državne granice. Korisnike molimo za razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Vrlo je gust promet u trajektnim pristaništima i lukama, a trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj