Zbog prometne nesreće na DC306 u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora prometuje se naizmjence, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog lakše prometne nesreće na autocesti A1 između Pirovca i Benkovca (na 286.km+000) u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog gustog prometa zabilježene su kolone: AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE: kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije duga je oko 1,5 km.

ISTARSKI IPSILON: u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

KRČKI MOST (DC102):
povremeno kolone i zastoji u smjeru kopna zbog gustoće prometa i veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Čavle u smjeru Rijeke zatvorena je vozna traka (od 78.km + 000 do 78.km+500) te se prometuje usporeno jednim trakom, zbog ulja na kolniku.

Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a srednje gust na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Vožnje u kolonama i povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su u tijeku radovi, posebice za vrijeme povećane gustoće prometa. Savjetuju održavanje sigurnosnog razmaka između vozila i prilagodbu brzine uvjetima na cestama.

Na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zbog sanacije kolnika između čvorova Luka i Sveta Helena vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo; DC3 u mjestu Lužan Biskupečki; DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj