HAK Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja

Ivo Cagalj/PIXSELL

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Slavoniji, javlja Hrvatski autoklub. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na cestama gdje su u tijeku radovi.

12. ožujka od 11:00 do 15 sati zbog održavanja biciklističke utrke ’14. Istarsko proljeće’ vozit će se uz privremenu regulaciju prometa i privremeno zatvaranje cesta na dionici: Pazin-Tinjan-Baderna-Vižinada-Ponteporton-Nova Vas-Brtonigla-Grando-Juričani-Umag-Sv. Marija na Krasu-Plovanija-Buje-Juričani-Umag-Sv. Marija na Krasu-Plovanija-Buje-Juričani-Umag-Sv. Marija na Krasu-Plovanija-Buje-Juričani-Umag. Vozače mole za poštivanje privremene regulacije prometa i upute prometne policije.

Zbog radova na gradnji drugog kolosijeka željezničke pruge između Dugog Sela i Križevaca, do 1. travnja putnike će između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi koji voze prema voznome redu vlakova (od ponedjeljka do subote od 7,45 do 14,45 sati). Više informacija na www.hzinfra.hr – Radovi na mreži.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na: autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba, na vijaduktu Božići u smjeru Splita; autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja); autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera; kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi; Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka;
raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 na dijelu od Valentinova do Petrovskog i zbog odrona DC206 Pregrada-Hum na Sutli (obilazak za vozila do 10t je: Plamenščina-Klenovac, a za vozila iznad 10t je državnim cestama DC1 i DC207) ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36) (obilazak: Ulica Matije Gupca-Zagrebačka ulica- Karlovačka cesta-Školska ulica- ulica Mokrice-Kupinec).

Nadvožnjak čvora Jarek, na cesti između Podsuseda i Zaprešića, zatvoren je za sav promet. Obilazak: DC225-Ulica Maršala Tita-polukružno na kružnom toku-Ulica Maršala Tita-Aleja Bologne i obratno.

Na državnoj cesti DC1 u mjestu Mostanje, zbog urušavanja propusta vozi se otežano, uz prometnu signalizaciju.

Zbog obrušavanja potpornog zida zatvorena je za sav promet na cesti ŽC5185 Mali Lug – Zamost u mjestu Smrekari.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo, kolona je oko 2 km.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj