HAK Magla smanjuje vidljivost, kolnici skliski i vlažni

Pixabay

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Slavoniji. Ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok i A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod i Velika Kopanica. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, upozorava jutros Hrvatski autoklub.

Povodom Dana neovisnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona (na pojedinim cestama u Istri i priobalju) danas je (u nedjelju 8.listopada) od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1(Lička magistrala).

Radovi na autocestama:

  • A1 Zagreb-Split-Ploče na mostu Maslenica u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom;
  • A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog), a između čvorova Jankomir i Zaprešić (0.+500 km do 2.+500 km), u smjeru Zagreba, vozi se suženim kolnikom (u vrijeme pojačanog prometa vozi se u koloni, posebice u jutranjim i poslijepodnevnim satima);
  • A6 Rijeka-Zagreb: na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog), a kroz tunel Sopač jednom tunelskom cijevi dvosmjerno.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Od ponedjeljka, 2. listopada, primjenjuje se izvansezonski red plovidbe.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj