HAK Kolnici skliski i mokri, ponegdje ima magle

Goran Kovacic/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji te dijelu središnje Hrvatske, javlja jutros Hrvatski autoklub. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

U Gorskom kotaru i Lici te sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle. Vidljivost je smanjena i na dionicama autocesta A1 između čvora Zagreb i Bosiljevo, Gospić-tunel Sveti Rok i Prgomet-Bisko; A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac; A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica do tunela Tuhobić i na vijaduktu Severinske Drage; A7 GP Rupa-čvor Diračje.

Danas, 27. studenog, od 08 do 15 sati na autocesti A1 bit će zatvorena dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, zbog razminiranja područja uz autocestu. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina-DC50, DC27 i DC502.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 kroz Lučko i Stupnik, od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta (ŽC3067) i na dionici Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-Vojnić-Kolarić-Budačka Rijeka); DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (obilazak je preko Mirkovca); DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC42 Vrbovsko-Ogulin (radovi na mostu Hambarište) – obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin); DC206 na dijelu od Valentinova do Petrovskog; DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju; ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada (obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-Ponte Porton).

Granični prijelazi

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj