HAK Kolnici skliski i mokri, jak vjetar na A6, magla smanjuje vidljivost

Marko Lukunic/PIXSELL

U većini zemlje kolnici su skliski i mokri. Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te u Slavoniji, javlja jutros Hrvatski autoklub. Na dionicama autocesta s maglom vozi se uz ograničenje brzine: A1 Lučko-Bosiljevo; A2 Zagreb-Macelj; A3 zagrebačka obilaznica, Ivanja Reka – Križ; A4 Zagreb-Goričan; A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice; A11 Zagreb-Sisak.

Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja.

Danas, 22.10. zbog radova na dionici autoceste A1, Karlovac-Jastrebarsko (u smjeru Zagreba), vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. Zbog očekivano većeg intenziteta prometa na toj dionici, vozači se pozivaju na strpljenje zbog mogućih smetnji i zastoja.

Zbog radova zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionici Budačka Rijeka-Grabovac (osim od 28. listopada do 1. studenog), u zoni radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima, a između Udbine i Gračaca, do 24. listopada, uz privremenu regulaciju prometa.

Tijekom jutra, zbog radova na autocesti A4 Zagreb-Goričan, na izlaznom kraku čvora Sveta Helena, iz Zagreba u smjeru Vrbovca, vozit će se uz privremenu regulaciju, obilazno na čvoru Sveta Helena.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo (kolona je duga oko 1,5 km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj