HAK: Kolnici mokri, ponegdje magla, vozi se otežano na sisačkom području zbog potresa

U većem dijelu zemlje kolnici su jutros  mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog razornog potresa vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji. Gužve su na svim prilazima Petrinji, Glini i Sisku te okolnim mjestima. Zbog smirivanja prometa vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h na autocesti A11 između čvora Velika Gorica i naplatne postaje Mraclin u smjeru Lekenika i čvora Buševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.
Na pojedinim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema. Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste na području Like i gradova Karlovca i Vrgorca. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu je katamaranska linija Jelsa – Bol – Split.
Brod na liniji Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.
Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Komentiraj