HAK: Kolnici mokri, magla u Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Goran Kovacic/PIXSELL

 Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri i dijelu Hrvatskog primorja i Dalmacije, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na autocestama: A1 između čvora Karlovac i Bosiljevo 2 i tunela Mala Kapela i čvora Otočac, na A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira te na A4 Goričan- Zgareb između Brezničkog Huma i Zagreba.
Mogući su odroni duž Jadranske ( DC8) i Ličke ( DC1) magistrale. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na: DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo-GP Užljebić i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.
Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.
Do 24. veljače do 16 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.
Do 30. travnja, zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.
Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona
Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka.
Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj