HAK Kolnici mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost

Goran Kovacic/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, dijelu Dalmacije i središnje Hrvatske, a magla smanjuje vidljivost u Hrvatskom primroju i Gorskom kotaru, javlja jutros Hrvatski autoklub. Magle ima i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić. HAK upozorava i a moguće odrone zemlje i kamenja.

 

  • Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore te na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Male Kapele

 

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Do 31.05. zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: DC36 u mjestima: Koritinja, Rožen Breg, Donja Kupčina i Gradec Pokupski; ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3121 most između Palanjeka i Hrastelnice; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac; LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Granični prijelazi

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj