HAK: Jak vjetar između Kikovice i Tuhobića na A6, prekinut promet na Podravskoj magistrali

Nel Pavletic/PIXSELL

Jak vjetar povremeno i mjestimično usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na Podravskoj magistrali (DC2) u mjestu Budančevica kod Đurđevca. Obilazak je lokalnim prometnicama preko Kloštra Podravskog i Kalinovca.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama:
A1 između Zagreba i tunela Mala Kapela; A2 Zagreb-Macelj; A4 Goričan-Zagreb između Varaždina i Brezničkog Huma; A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i tunela Veliki Gložac.

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Istri i Gorskom kotaru. Na cestama gdje ima magle kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, usporeno.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Pasjak i Bregana. U utorak, 20. prosinca, od 9 do 15 sati bit će za sav promet, u oba smjera, zatvoren granični prijelaz Slavonski Brod, zbog premještanja opreme i završne faze radova na prijelazu.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj