Hajka na Chrisa Pratta zbog političkih uvjerenja, brane ga njegovi “Osvetnici”

Američka televizijska scenaristica Amy Berg u subotu je na Twitteru objavila fotografije četiri glumaca – Chrisa Pratta, Chrisa Evansa, Chrisa Hemswortha i Chrisa Pinea – i napisala „Jedan mora otići“. Na to je krenula lavina komentara u kojima je većinom glasova za Chrisa koji mora otići odabran Chris Pratt koji se proslavio ulogom u filmu „Čuvari galaksije“ na što su se nadovezale uloge u franšizama „Osvetnici“ i „Jurski svijet“.  Zašto je Chris Pratt za mnoge negativac? Zato što je Hollywood većinski ljevičarski a Pratt je glumac koji je posvećen crkvi i vjeri i koji je javno rekao da ne podržava ni demokrate ni republikance ali se smatra osobom koja podržava Trumpa i republikance.

Ovaj izazov na Twitteru isprovocirao je brojne reakcije u Hollywoodu te su ga njegovi glumački kolege iz franšize „Osvetnici“ odlučili obraniti. Robert Downey jr. objavio je kako je Pratt pravi krščanin koji živi prema svojim principima i nikada nije iskazao ništa osim pozitive i zahvalnosti. Za one koji imaju problema s Prattom ima poruku – ugasite svoje profile na društvenim mrežama. Podržao ga je i Mark Ruffalo koji je napisao kako Pratt jednostavno nije osoba koja javno iskazuje svoje političko mišljenje. James Gunn, redatelj i prvog i drugog dijela filma „Čuvari galaksije“, napisao je kako je sve to glupost jer je Pratt najbolji frajer na svijetu i dodao „prestanite pretpostavljati u što on vjeruje, politički ili drugačije, jer on je krščanin“. Pridružila im se i glumica Zoe Saldana riječima „Tvoja obitelj, prijatelji, kolege i svi koji su te upoznali poznaju tebe i tvoje vrijednosti“. I na kraju, branila ga je i njegova supruga Katherine Schwarzenegger, kći Arnolda Schwarzeneggera, s kojom se vjenčao nakon razvoda od glumice Anne Faris. „Trebali nam ovo?, napisala je uz poruku da ljudi ne trebaju biti zlobni i nasilni.

Odakle onda pomisao da je Chris Pratt desničar koji podržava crkvu koja iskazuje netolerantnost? U ljeto prošle godine Pratt je uočen i fotografiran u majici na kojoj se nalazi američka zastava sa zmijom i porukom „Don’t Tread on Me“. Radi se o zastavi koja se naziva Gadsden i koja se prvi puta pojavila u američkom ratu za nezavisnost ali su je u novije doba prisvojile razne američke konzervativne grupe, organizacije koje se zalažu za slobodu korištenja oružja te razne radikalne desničarske i rasističke organizacije. Pratt je tada izjavio da takva majica i taj simbol smeta ljudima kojima smeta nečiji patriotizam.

Što se tiče  pripadnosti crkvi, Chris Pratt podržava crkvenu organizaciju Hillsong koja ima specifičan odnos spram pripadnika LGBT  skupine. Glumica Ellen Page, koja je lezbijka, prošle godine ga je napala zbog pripadnosti toj crkvi koja je poznata po svojim anti- LGBT stavovima. Na to je Pratt odgovorio „Pohodim crkvu koja je otvorena za sve“ dodajući kako nema te crkve koja definira njega kao osobu te on nije glasnogovornik ni jedne crkve ili grupe ljudi. „U mojem svijetu nema mjesta mržnji“, zaključio je Pratt.

Komentiraj