Poznati zagrebački klub GSK Jabuka izdao je demantij vezano na izjave gradskih vlasti, priopćenje za javnost prensimo u cijelosti:

“Grad Zagreb je sam sebi izdao dozvolu i ruši kulturno dobro bez dozvole i suglasnosti Hrvatskog vijeća za kulturna dobra, a gradnju provodi protupravnim oduzimanjem posjeda. Kako je to moguće?

GSK Jabuka je u posjedu terase već više od 40 godina pa se postavlja pitanje kako Grad Zagreb ili bilo tko drugi koga je ovlastio isti može na silu ući u tuđi posjet tvrdeći da za to ima sve potrebene dozvole?

Nazivaju nas nelegalnim korisnicima prostora, a ja vam predlažem da ih zamolite da vam pošalju dokaz iz kojeg se vidi da su oni vlasnici prostora. Siguran sam da vam neće imati ništa za poslati, jer Grad Zagreb nije vlasnik navedenog prostora.

Samim time, Grad Zagreb i nije mogao potpisati ugovor o zakupu prostora s GK Jabuka d.o.o., kao vršiteljem ugostiteljske djelatnosti u klubu, a ne zbog pasivnosti korisnika, kako je navedeno.

GK Jabuka d.o.o. je još 2001. g. od Grada Zagreba dobio pismenu dozvolu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Mi je posjedujemo, ali oni su je valjda zagubili. I zaključno na temu nelegalnih korisnika. Od ponovnog otvaranja kluba 2001. kojem je prisustvovao i sam gradonačelnik do danas ništa se u načinu vođenja kluba i programa u njemu nije promijenilo. Puštamo određenu vrstu glazbe i radimo programe vezane za nju.

Jabuka je najstariji i povijesno najbitniji klub u Hrvatskoj. Pozivamo Ministarstvo kulture da zaustavi devastaciju Jabuke.

Nitko nam ne garantira da već sutra ili kad god to nekome od gradskih moćnika odgovara neće ponovo poslati „zaštitare“, ali ovoga puta da nam provale i u same prostorije kluba.

I za kraj, zar je bilo tako teško javiti se početkom godine kada su se radili planovi za gradnju dvorane i pozvati predstavnike kluba na razgovor kako bi se postigao dogovor i izbjegla ovakva situacija?

GSK Jabuka je od svog osnivanja uvijek imao odlične odnose sa školom i drago nam je da će djeca dobiti ljepšu i bolju dvoranu.

Isto tako očekujemo da će svim građankama i građanima Grada Zagreba, kao i njihovim gostima i dalje ostati klub Jabuka i za to ćemo se boriti svim pravnim sredstvima”, piše u priopćenju GSK Jabuke.

Komentiraj