GRMOJA ‘Premijer sve više počinje sličiti Ivi Sanaderu i mi ćemo se tome oštro suprotstaviti’

Patrik Macek/PIXSELL

U radijskoj emisiji Poligraf na Hrvatskom radiju gostovali su Nikola Grmoja, Peđa Grbin, Tomislav Ćorić i Boris Miletić.

Grmoja je najavio da će danas objaviti nešto važno u pauzi današnje sjednice sabora.

“Mi nismo precijenili svoju važnost, jednostavno nismo mogli podržati ministra Marića s obzirom na sve činjenice do kojih smo došli. Ja ću danas u stanki u Hrvatskom Saboru iznijeti neke nove činjenice koje nisu poznate hrvatskoj javnosti, a s kojima je premijer upoznat prije nekih tjedan dana. Reći ću sve u Saboru, tamo gdje me građani plaćaju, iznijeti sve što znam. Ali i bez tih činjenica, sasvim je jasno da Marić ne može donositi odluke. Očito je u sukobu interesa i da tu postoji politička odgovornost, ako ne i pravna. Sad kad gledamo poteze Marića kroz svjetlo Agrokora, vidimo da je veliko pitanje je li on tu bio da štiti javni interes ili da štiti nekakve privatne interese, a to ću danas potvrditi u Saboru”, rekao je Grmoja.

“Šokirani nismo bili razvojem situacije, jedino sam iznenađen da premijer, s obzirom na sve informacije koje je imao, nije povukao hrabar potez i rekao Mariću da se povuče nego je napravio ovo što je napravio. Skandaloznija mi je izjava kad je rekao da su se Mostovi ministri trebali izaći sa sjednice kako ne bi pokazali svoj stav. Mislim da premijer pokazao da sve više počinje sličiti Ivi Sanaderu i mi ćemo se tome oštro suprotstaviti”, rekao je Grmoja.

Komentiraj