GRBIN PORUČIO ‘Dosta je krađe, lopovluka, korupcije, dosta je HDZ-a! Koalicija Rijeke pravde ima rješenje’

Autor:

07.04.2024., Karlovac - Predstavljanje kandidata i kandidatkinja liste koalicije Rijeke pravde iz VII. izborne jedinice. Uz kandidate na predstavljanju su nazocili  predsjednik SDP-a Peda Grbin te Dalija Oreskovic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u Samoboru da građani na predstojećim izborima odlučuju protiv korupcije i HDZ-a, ali i kako će živjeti u sljedeće četiri godine, te ustvrdio da koalicija Rijeke pravde ima rješenje kako učiniti Hrvatsku boljom.

Grbin je na predstavljanju liste koalicije Rijeke pravde za šestu izbornu jedinicu u Samoboru rekao da je riječ o izborima na koje se naprosto mora izaći jer je to borba za demokraciju, kao i 2000. godine.

“U jednome je Plenković doista u pravu – postoje dvije Hrvatske, jedna koju su stvorili on i HDZ, u kojoj se prvo krade, a onda da bi se ta krađa prikrila, kupuju, potplaćuju i podmićuju mediji”, ustvrdio je Grbin, dodavši da se za ljude iz vladajuće stranke uvijek uzme nešto sa strane u njihove džepove.

No, ističe, u Hrvatskoj se još uvijek ne može kupiti sve ljude ni medije. Zbog toga se, upozorio je donosi zakon poput Lex Agrokora kako bi se one koje se ne može kupiti pokušalo ušutkati.

“A kada ni to ne uspije u potpunosti, onda na čelo državnog odvjetništva dovodiš nekoga poput Turudića kako bi bio siguran da se kazneni postupci protiv tebe i tvojih lopova neće voditi. E, to je ta Plenkovićeva Hrvatska”, naglasio je Grbin.

Upozorio je da je to Hrvatska kakvu gledamo zadnjih osam godina i kojoj će građani 17. travnja reći dosta.

“Dosta je krađe, lopovluka, korupcije, dosta je HDZ-a, 17.travnja građani o tome odlučuju i 90 posto problema s korupcijom u Hrvatskoj bit će riješeno”, poručio je Grbin, naglasivši da to nisu samo izbori protiv korupcije i na kojima se odlučuje o HDZ-u već su to izbori na kojima građani odlučuju kako će živjeti sljedeće četiri godine.

Naglasio je da su mirovine u zadnjih osam godina HDZ-a rasle 2,5 puta sporije od proračuna koji je narastao dvostruko, a vladajući iz tog proračuna, kritizirao je, nisu bili spremni osigurati ni jedan posto kako bi vrtići za svu djecu bili besplatni. HDZ-ova vlast, kazao je nije bila u stanju ni napraviti suvisao program stanogradnje već je dopustila da prosječna cijena kvadrata dođe na tri tisuće eura.

Pozvao je građane da 17. travnja kažu dosta lopovima i daju im priliku da Hrvatsku učine boljom jer, poručio je, znaju kako osigurati besplatan vrtić za svako dijete, rast plaće svugdje, a ne samo u javnom sektoru, da država počne graditi stanove dostupne svim građanima pod normalnim uvjetima, te da umirovljenici imaju dostojanstvenu mirovinu.

“Samo su dva izbora – ili nastavak korupcije, klijentelizma i nepotizma pod HDZ-om ili rijeke pravde koje će tu nepravdu sprati s lica Lijepe Naše. Idemo na izbore, idemo po pobjedu, idemo po bolju Hrvatsku”, rekao je lider koalicije Rijeke pravde.

Koalicijsku listu u šestoj izbornoj jedinici predvodi bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović (SDP).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.