GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu pitanja postavljali samo SDP-ovi zastupnici

Autor:

FaH

Aktualni sat zagrebačke Gradske skupštine u utorak je obilježio rekordno mali broj pitanja gradskih zastunika, njih devet, koja su postavljali isključivo zastupnici SDP-a, a što se povezuje sa zakulisnim pregovorima oko formiranja vlade i predviđanjima kome će se prikloniti Milan Bandić u Saboru.

Dok HDZ nije imao nikakve pitanja o gradskoj problematici, SDP-ovce je između ostalog zanimalo što je sa SRC-om Svetice, pročišćivačem otpadnih voda te što je s drugim dijelom ulice Drežnik u Brezovici koji je ostao neasfaltiran.

Gradski zastupnik Dan Špicer upozorio je kako drugi dio ulice Drežnik nije asfaltiran posljednje tri godine, istaknuvši da je obećao tim ljudima da će u Skupštini pokazati slike koje pokazuju da je samo pola ulice uređeno.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovorio mu je da je u zadnja tri mjeseca 28 puta bio u Brezovici, istaknuvši da je tamo i poderao jedne cipele. “Ja sam u zadnja tri mjeseca bio 28 puta u Brezovici. Tamo ima za asfaltirati 13.800 metara. Ja nisam čitao na Drini ćuprija, ja to radim. Uputite legitimni prijedlog, ne ovdje kao manekeni. Ne mogu suspendirati demokraciju, mjesni odbor je prva štenga”, poručio mu je zagrebački gradonačelnik.

Dan Špicer odgovorio mu je kako je u Brezovici bio desetak puta i to u funkciji predsjednika Odbora za predstavke i pritužbe, nakon što su se građani žalili.

“Zagrebačke ceste nemaju nalog za ovaj dio ceste. Priznat ću vam da ste prošli Zagreba više od svih nas zajedno, ali mislim da to građane Brezovice ne zanima. Ljude ne zanima tko će ga riješiti, jer oni zadnje tri godine nemaju asfalt”, komentirao je Špicer.

Bandić je na kraju poručio da “ako ćemo stranački asfaltirati ceste trebat će nam pištolji jer će svatko imati svoju cestu”.

SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger postavio je pitanje može li se regulirati projekt pročišćivača otpadnih voda da cijena naknade bude manja, jer je on jedan od razloga zašto Zagrepčani plaćaju skupu vodu – naknadu za pročišćavanje iako nisu spojeni na pročišćivač.

Ugovorom s koncesionarom, kazao je, određena je fiksna naknada bez obzira koliko se vode pročistilo.

Zagrebački gradonačelnik odgovorio mu je da naknadu ne plaća nitko tko nije spojen na pročišćivač te da će plaćati kada budu spojeni do polovice iduće godine.

“Vi ste zakon mijenjali da biste mogli s Francuzima potpisati koncesiju za Zračnu luku Zagreb. Da sam ja to napravio, nikada ne bih izašao iz Remetinca”, kazao je Bandić.

“Pričate o 90 milijuna kuna. Zagreb će isplatiti koncesionaru 107 milijardi kuna od toga, ako uzmete u obzir da je cijena izgradnje 180 milijuna eura i kamatnu stopu od devet posto. Za te novce moglo se izgraditi oko 215 škola, 430 vrtića, 500 dvorana, 45 korisnih centara, 73 žičare i 27.000 kilometara vodovoda”, poručio je Etlinger.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)