GRADNJA BAZENA NA KANTRIDI: Isplaćena posljednja rata gradskih obveznica

Autor:

28.08.2015., Rijeka - Trening skokova u vodu reprezentacije Velike Britanije na bazenima Kantrida. 
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Grad Rijeka u ponedjeljak je isplatio ulagačima posljednju ratu gradskih obveznica, izdanih 2006. u iznosu od 180 milijuna kuna za gradnju bazena na Kantridi, a gradonačelnik Vojko Obersnel je na konferenciji za novinstvo zahvalio svima koji su kupili obveznice i pomogli ostvarenju toga projekta.

Uplata zadnje rate od oko 19 milijuna kuna ulagačima i građanima se obavlja u predviđenom roku, rekao je gradonačelnik. U roku od 10 godina izvršena je naša obveza, a to je isplata svima onima koji su gradske obveznice kupili.

Rekao je da je bazenski kompleks bitno unaprijedio sport u Rijeci i naveo da je od njegova otvaranja 24. srpnja 2008. do kraja lipnja zabilježeno 2,23 milijuna ulaza građana i sportaša. Koriste ih sve dobne skupine, a bazeni su puni po cijeli dan, naveo je.

Na početku id je koristilo 12 klubova, a danas 18; održano je 2612 natjecanja, od čega samo u ovoj godini 142, rekao je Obersnel. Posebno je izdvojio prošlogodišnje gostovanje plivačke reprezentacije SAD-a u pripremama za Svjetsko prvenstvo te projekt “Rijeka pliva” koji omogućuje djeci riječkih osnovnih škola besplatan tečaj plivanja.

Predsjednik Uprave Privredne banke Božo Prka kazao je da nikada nije sumnjao u taj projekt te da je bio jedan od prvih ulagača s 30.000 kuna. Otvaranje mogućnosti da građani aktivno sudjeluju u financiranju projekata na taj način je nešto što Europa sve više promovira, kazao je. Taj inovativan način financiranja pokazuje kredibilnost Grada Rijeke i mogućnost da se bilo koji projekt financira s mnogo nižim kamatnim stopama, ocijenio je Prka.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić rekla je da je Rijeka dala primjer drugim gradovima kako mogu financirati projekte putem tržišta kapitala. Grad Rijeka je pokazao veliku financijsku zrelost i time što je uredno ispunjavao sve svoje obveze, rekla je Gažić.

U sklopu kompleksa je od 2005. do 2011. izgrađeno i uređeno pet bazena, i to dva olimpijska bazena, bazen za skokove u vodu, bazen za rasplivavanje i dječji bazen. Tu su i javna garaža na četiri etaže, svlačionice, fitness, wellenss i spa centar, ambulanta za sportaše, dvije konferencijske dvorane i drugi sadržaji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)