Grad Sveti Ivan Zelina uvelike se priprema za 49. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja će se održati 2. i 3. lipnja.

Kao i svake godine, bit će to izložba najcjenjenijih vina kontinentalne hrvatske, ali i gastronomski te glazbeni događaj koji se ne propušta.

“Pozivam sve ljubitelje vina, ali i one koji će to tek postati, u Sv. I. Zelinu 2. i 3. lipnja na Izložbu vina kontinentalne Hrvatske. Već pola stoljeća održava se ova prestižna manifestacija i svake godine se trudimo da program pored uobičajenog enološkog, bude obogaćen drugim sadržajima i još bolji od prethodne. Zato, nemojte propustiti Izložbu”, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora izložbe i gradonačelnik Zeline, Hrvoje Koščec.

Na predavanjima u petak nas očekuju vrhunski vinari i enolozi pa će tako predstavljanje francuske pokrajine Champagne i različitih stilova šampanjca prezentirati ekspert za pjenušce gospodin Pierre-Yves Bournerais.

Glavna tema prvog dana svakako je i podjela nagrada najbolje ocijenjenim vinima. Od 291 uzoraka vina pristiglih na ocjenjivanje, nagradu najboljeg odnio je Traminac OPG-a Zlatka Sonenšajna, berbe 2015. godine. Osim spomenutog šampiona, podijeljeno je sve skupa 8 velikih zlatnih diploma, 73 zlatne, 126 srebrnih, 53 brončane medalje i 11 priznanja. Ovaj festival vrhunskog vinarstva kontinentalne Hrvatske pratit će i uvaženi gosti iz ministarstva i Hrvatske gospodarske komore te stručnjaci enolozi vinari i ostali cijenjeni uzvanici i posjetitelji.

Drugoga dana na scenu stupaju domaće gastro snage, a posebno vrijedi spomenuti poznatog hrvatskog chefa Tomislava Špičeka koji će uz asistenciju popularnog Maria Valentića, kao sinonima zdrave prehrane i tjelovježbe, pripremati tradicionalna prigorska jela, a okupljeni vinari kontinentalne Hrvatske zasigurno će predložiti idealno vino koje ide uz odabrano prigorsko jelo.

“Oba dana manifestacije u Svetom Ivanu Zelini program će voditi naša poznata voditeljica i Miss Universe, Jelena Glišić. Prvoga dana će sve okupljene zabavljati Zvonko Bogdan, a drugi dan tu je bend Kužiš stari moj“, najavila je Marinka Zubčić, direktorica TZ Zelina i jedna od najuspješnijih turističkih djelatnica u Županiji.

Pokrovitelj Izložbe vina kontinentalne Hrvatske je Vlada Republike Hrvatske.

Komentiraj