© Fürthner/PID (Inozemni ured grada Beča)

Grad Beč zauzeo četvrto mjesto na ljestvici indeksa GTCI

Na nedavno održanom Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u švicarskom Davosu predstavljeni su rezultati Globalnog indeksa konkurentnosti talenata (GTCI). U zajedničkom istraživanju poslovne škole Insead, indijske grupacije Tata Communications i Adecco grupe uspoređeno je 114 gradova diljem svijeta u kategorijama poslovne i ekonomske klime za startupove.

Grad Beč je zauzeo četvrto mjesto nakon Washington DC-ja, Kopenhagena i Osla.

U istraživanju su ocjenjivane kategorije: istraživački centri, internacionalnost, atraktivnost, mogućnost napredovanja i uvjeti za startupove. U većini je kategorija Beč nadmašio “sveti gral” svakog startupa – Silicijsku dolinu.

Austrijska metropola zauzela je visoko četvrto mjesto zahvaljujući stabilnoj gospodarskoj klimi, odličnoj infrastrukturi, visoko obrazovanoj radnoj snazi i kvalitetnim obrazovnim ustanovama. Za ovakav uspjeh zaslužan je i sam Grad Beč koji aktivno radi na zadržavanju startup poduzeća u gradu.

“Grad potiče startupove ulaganjima u razvoj optičkih mreža i 5G tehnologije čime omogućujemo nove modele poslovanja“, naglasio je bečki gradonačelnik Michael Ludwig.

Komentiraj