Hina Dario GRZELJ/

Grabar-Kitarović ponovila potporu neovisnosti i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak predsjednika ukrajinske vlade Volodimira Borisoviča Grojsmana, naglasivši da Hrvatska daje snažnu potporu neovisnosti, suverenosti i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

“Predsjednica je ponovila snažnu potporu RH neovisnosti, suverenosti i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, istaknuvši pritom podršku svim međunarodnim naporima usmjerenima prema postizanju mira u toj zemlji. Republika Hrvatska tu je spremna prenijeti sva svoja iskustva iz procesa mirne reintegracije”, kaže se u priopćenju.

Predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Grojsman, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, ocijenili su bilateralne odnose dviju država vrlo dobrima i prijateljskima.

Složili su se kako ovaj uzvratni posjet predsjednika vlade Ukrajine, ujedno i prvi takav posjet, “pridonosi daljnjem razvoju bilateralnih političkih i gospodarskih odnosa. U tom duhu, istaknuli su i djelovanje zajedničke Radne skupine za suradnju između dviju država”, kaže se u priopćenju.

Predsjednica je istaknula i snažnu podršku Ukrajini u institucijama Europske unije, OESS-u, Ujedinjenim narodima i Sjevernoatlantskom savezu.

Čestitala je Ukrajini na postignuću vizne liberalizacije s Europskom unijom koja je otpočela 11. lipnja ove godine.

Sugovornici su se složili i oko nužnosti nastavka sveobuhvatnih reformskih procesa u Ukrajini koje će dodatno potaknuti i skoro stupanje na snagu Sporazuma o pridruživanju čija je ratifikacija u državama članicama Europske unije nedavno dovršena, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj