Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

GRABAR-KITAROVIĆ: “Međimurje nosim u srcu”

Drugog dana boravka u Međimurju hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je dva međimurska grada – Mursko Središće, gdje je razgovarala s građanima, te Prelog, gdje se sastala s gospodarstvenicima.

Poduzetnicima iz Preloga i okolice predsjednica Grabar-Kitarović je rekla kako zna mnogo o gospodarskim uspjesima grada. Također je rekla kako od njih želi čuti o poslovanju i planovima za razvoj tvrtaka te kako poboljšati poduzetničke i ulagačke projekte i “cjelokupnu poslovnu klimu u Republici Hrvatskoj”.

Posebno je željela čuti primjere dobre prakse, ono što je pozitivno u Prelogu i u Međimurju, a moglo bi se primijeniti u ostatku Hrvatske. Predsjednica je poduzetnicima zaželjela čestit Božić i puno poslovnog uspjeha te ponajprije zdravlja u 2017. godini.  U Prelogu je obišla i tvrtku “Šestan Busch”, koja izvozi vojnu opremu, najviše borbene kacige, u mnoge zemlje svijeta.

Predsjednica je bila i na završnoj svečanosti u povodu 790. obljetnice Donjeg Vidovca kojoj je bila i pokrovitelj.  U Donjem Vidovcu istaknula je bogatu povijest toga donjemeđimurskog mjesta i općine, dodajući kako ju je u njemu i u cijelom Međimurju dirnula toplina ljudi.

“Međimurje nosim u srcu”, rekla je okupljenima i dodala kako je oduševljena onim što je vidjela u posljednja dva dana. Ističući kako je najsjevernija županija u mnogo čemu primjer drugima u Hrvatskoj, rekla je da će Međimurje uvijek isticati kao nešto pozitivno.

Poručila je da će se kad je riječ o Vladi i Saboru zauzimati za daljnju decentralizaciju kako bi i manje općine mogle kvalitetnije funkcionirati.

Posebno ju je razveselila međimurska narodna pjesma “Dej mi Bože joči sokolove”, koja je bila izvedena i na njezinoj inauguraciji.

Nakon toga posjetila je općinu Orehovicu te čakovečku Udrugu za ranu intervenciju MURID i dnevni boravak “dr. Antun Bogdan”.

Komentiraj