Grabar Kitarović ima podršku HDZ-a, SDP-a i MOST-a

epa

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u rujnu može biti zadovoljna u političkom smislu.

U predvečerje izborne godine ima većinsku potporu za svoj rad koja je stabilna već tri mjeseca. Trenutačno može računati na potporu 56 posto građana. 36 posto građana ne podupire njezin rad, a ne zna 8 posto birača, pokazuje novi Crobarometar koji donosi Dnevnik Nove TV.

Predsjednica ima 90 posto potpore birača HDZ-a, ali podržava je i 50 posto birača SDP-a. Može računati i na potporu 62 posto birača Mosta i 43 posto potpore Živog zida.

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj 65 posto birača ima pozitivan dojam, a njih 29 posto negativan.

Ivan Vilibor Sinčić može računati na potporu 46 posto birača, odnosno toliko birača o njemu ima pozitivan dojam, a negativan dojam ima 41 posto birača. On već treći mjesec gubi potporu.

Božo Petrov pak može računati na 41 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, a njih 47 posto ima negativan dojam.

Andrej Plenković već dugo nije na listi popularnih i trenutačno o njemu pozitivan dojam ima 38 posto građana, a negativan njih 55 posto.

Davor Bernardić može računati na potporu 22 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, a negativan dojam ima 60 posto građana. Već treći mjesec je u padu.

Komentiraj