HINA/ Damir SENČAR

Grabar Kitarović čestitala Macronu na pobjedi

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je čestitala Emmanuelu Macronu na pobjedi na predsjedničkim izborima u Francuskoj, izražavajući nadu da će se za vrijeme njegovog mandata nastaviti uspješno razvijati prijateljski odnosi između Hrvatske i Francuske.

“U ime građana Republike Hrvatske i u svoje osobno ime sa zadovoljstvom Vam upućujem najsrdačnije čestitke povodom Vašeg izbora na dužnost predsjednika Francuske Republike.

Uvjerena sam kako ćete na toj odgovornoj dužnosti uspješno raditi za svekoliki napredak Vaše države i za dobrobit svih njenih građana. Republika Hrvatska vidi Francusku Republiku kao stožernu članicu europske i transatlantske zajednice država i naroda, čvrsto utemeljene na dijeljenim vrijednostima, koja ima nezaobilazno mjesto u iznalaženju zajedničkih odgovora na rastuće globalne izazove.

Nadam se i vjerujem kako će se u vremenu koje je pred nama nastaviti uspješno razvijati prijateljski hrvatsko-francuski odnosi u svim područjima i na dobrobit naših građana, posebice u okrilju Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza. Veselim se nekoj skoroj prigodi u kojoj bismo mogli razmijeniti mišljenja kako o perspektivama daljnjeg napretka naših odnosa, tako i o ključnim pitanjima na euroatlantskoj i svjetskoj agendi. U tom duhu, upućujem Vam i poziv u posjet, što bi bio prvi službeni posjet jednog predsjednika Francuske Republike Republici Hrvatskoj”, stoji u čestitci predsjednice.

Komentiraj