Gorica i Varaždin odigrali bez golova

U prvoj utakmici 28. kola HT Prve lige, ujedno i prvoj u četvrtom prvenstvenom krugu, Gorica i Varaždin su odigrali bez golova. Obje momčadi su po jednom zatresle gredu suparnika, ali do pogotka vrijednog tri boda nisu uspjeli doći.

S neriješenim ishodom sigurno zadovoljniji mogu biti gosti koji su tako posljednjeplasiranoj Lokomotivi, koja sutra igra s Dinamom, pobjegli na četiri boda razlike.

Domaćin je u vodstvo mogao doći u 8. minuti kada je Lovrić iz kornera na prvoj stativi pronašao Moru, a njegov udarac glavom od prečke se odbija na crtu i ostaje unutar granica igrališta.

U 22. minuti Kalik je na rubu šesnaesterca zaposlio Mudrinskog čiji je prvi pokušaj blokiran, a drugi od bloka završava u korneru iz kojeg Gorica nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti.

Varaždin je blizu pogotka bio u 25. minuti kada se Obregon pored Mora izborio za udarac sa 16 metara kojim je zatresao gredu, a odbijenu loptu pored gola šalje Boban.

Dvije minute kasnije na drugoj strani je Lovrić probio po lijevoj strani, a potom je prizemnim dodavanjem u petercu pronašao Mudrinskog čiji udarac brani Horkaš.

Obregon je nakon dodavanja Tkalčića u novoj šansi u 37. minuti kada je uspio prebaciti vratara Banića, ali je lopta završila na vanjskoj strani mreže.

Dvije minute kasnije domaćin uzvraća preko Kalika koji sa 17 metara puca malo pored vratnice. Tom prilikom je lopta dirala braniča Varaždina pa je Lovrić dobio novu priliku da ubaci iz kuta, ali ovog puta nije bilo opasnosti za gol Horkaša.

Gorica je u 52. minuti zatresla mrežu gostiju nakon što je Mitrović glavom pospremio odbijanac poslije Horkaševe obrane Lovrićeva udarca, ali pomoćni sudac Novosel je signalizirao zaleđe koje je potvrđeno i od strane VAR-a.

U 67. minuti Musa je u šesnaestercu uposlio Matara, ali njegov pokušaj petom nije bio uspješan. Minutu kasnije Lovrić iz kornera ubacuje za Steenvoordena, a njegov udarac glavom prolazi malo pokraj vratnice.

Špikić se u 72. minuti oslobodio dva čuvara, a potom je tražio Matara u petercu, no domaćini su na koncu morao zadovoljiti samo udarcem iz kuta.

Musa je u posljednjoj minuti okušao udarac iz daljine za sigurnu obranu Horkaša. Minutu kasnije na drugoj strani Herrera je ubačajem pronašao Benka čiji pokušaj iz poluvoleja brani Banić.

Kolo se nastavlja od 19:05 kada će na Šubićevcu snage odmjeriti Šibenik i Rijeka.

Ljestvica:

Komentiraj