Gorica dobila novog kondicijskog trenera

Kondicijski trener Krešimir Šoš novi je član prvoligaša Gorice. Nakon 16 godina provedenih u Akademiji i prvoj momčadi Dinama, jedne sezone u poljskoj Legiji te mandata u ulozi koordinatora za kondiciju svih mlađih kategorija hrvatskih reprezentacija, 43-godišnjak je došao u Veliku Goricu.

O svom trenerskom putu je za službenu stranicu kluba istaknuo: “Radio sam s puno trenera u Dinamovoj školi, valjda se neće netko naljutiti ako ga zaboravim… Surađivao sam s onom starijom gardom, Kobeščakom, Rorom, Senzenom i ostalima, a kasnije i sa Zvonimirom Soldom, Dinkom Jeličićem, Goranom Lackovićem… U prvoj momčadi sam radio najviše u vrijeme Zorana Mamića, a kasnije i s Cicom Kranjčarem, Marijem Cvitanovićem te Ivajlom Petevom.”

Nakon epizode u Maksimiru prelazi u redove poljske Legije gdje je asistirao Romeu Jozaku i Deanu Klafuriću, a s poljskim klubom je te sezone osvojio naslov prvaka i Kup Poljske. U Goricu su ga privukle tri stvari: “Prva je ambicija kluba, a druge dvije su mi osobno posebno važne, organizacija i stabilnost. Mislim da su to bitni preduvjeti da se postepeno, korak po korak, krene prema željenom cilju. Apsolutno je legitimno i normalno imati ciljeve, a ja vjerujem da ćemo ih zajedno uspjeti i ostvariti. Gorici me preporučilo nekoliko ljudi, kolega s kojima sam radio, tako je uspostavljen kontakt. Nakon toga sam obavio razgovor s trenerom, kojem sam se očito svidio, nakon toga i sa sportskim direktorom, da bi se na kraju zapravo vrlo lako sve dogovorili. Jako sam zadovoljan i jako optimističan po pitanju naše suradnje.”

Trenutačno je pri kraju s doktoratom na Kineziološkom fakultetu na temu “Biomehanika nogometnog šuta”: “Rad sam već obranio, sad još skupljam neke podatke, a riječ je o apliciranju različite metodologije na poboljšanje kvalitete snage i preciznosti udarca.

Iako igrače još nije dovoljno upoznao, s nekima je radio kroz svoju trenersku karijeru s mlađim kategorijama: “Kapetana Kahlinu sam trenirao u mlađim kategorijama Dinama, poznajem i Darija Čanađiju iz U-19 reprezentacije, s obzirom da sam bio i koordinator za kondiciju za sve mlađe uzraste u HNS-u, od U-15 do U-21.”

Novi kondicijski trener Gorice smatra da se zdravi temelji moraju graditi postepeno: “Gorica je takav klub, koji se gradio stepenicu po stepenicu, iz sezonu u sezonu, i tako godinama, a kad se na to doda i vizija, ideja, kao i zdravi organizacijski temelji, to je kombinacija koja me privukla u najvećoj mjeri. Vjerujem da ću uživati u svemu što nas čeka.”

Šoš će od ponedjeljka krenuti s radom kao dio tima trenera prve momčadi Valdasa Dambrauskasa u kojem su još pomoćnici Saša Sabljak i Siniša Klafurić. Prethodno je o kondiciji nogometaša Gorica brinuo mladi Marin Ivančić koji je napustio klub zajedno sa Sergejom Jakirovićem.

Komentiraj