HINA/ Damir SENČAR

GORDANA RUSAK “Danas sam dragovoljno, s radošću otišla na policiju”

USKOK je u utorak zaprimio kaznenu prijavu koju je Branimir Glavaš, zbog trgovanja političkim položajem, podigao protiv zastupnice Gordane Rusak.

“Moja je savjest čista i moja djela nisu okaljana nikakvim nemoralnim postupanjima, nisam djelovala protiv zakona”, kazala je Rusak za HRT4. Dodala je kako je s radošću otišla u policiji, koja će USKOK-u proslijediti njen iskaz.

“Otišla sam dragovoljno, bez ikakvog poziva, da se iznesu dokazi tome u prilog kako bi se situacija javnog, neosnovanog linča pokazala zornom”, kaže Rusak dodajući kako joj je žao što se oni ‘koji su taj linč u medijima započeli u isto vrijeme nisu obratili nadležnim institucijama’.

“Iz navedenih razloga nisam se niti obraćala medijima jer praksa u kojoj se nevinog čovjeka osudi bez dokaza već je dovoljno potvrđena u Hrvatskoj. Stoga sam odlučila šutjeti, a tamo gdje treba iznositi činjenice”, zaključila je za HRT4 Rusak.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u javnost su izašle tvrdnje kako je Rusak Hrvatskoj stranci umirovljenika nudila prelazak u njihov klub zastupnika uvjetujući to, među ostalim, zapošljavanjem svoje suradnice u Klubu i redovitim mjesečnim iznosom za financiranje njezinih znanstvenih projekata povezivanja gospodarstva i znanosti. Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja kazao je kako se prije priključenja KLubu HSLS-a nudila i zajedničkom klubu HSU-a i nezavisnog Stipe Petrine, također bivšeg Mostovca.

Dio medija je u ponedjeljak, nakon što je Rusak napustila Hrid Drage Prgometa i prešla u Klub HSLS-a, objavio preslik pisma koje je zastupnica navodno poslala HSU-u, a u kojem nudi suradnju s njihovim klubom, uz niz preduvjeta, među kojima je i “izdvajanje sredstava na mjesečnoj razini u zaseban fond za provedbu znanstvenih projekata u cilju povezivanja gospodarstva i znanosti, kao i za popularizaciju znanosti u redovima Sabora”, za što predlaže iznos od 10.000 kuna.

U navodnom pismu od HSU-a traži i da u Klubu do kraja mandata, uz mjesečnu neto plaću od 10.000 kuna, zaposle njezinu suradnicu Sanelu Dropulić, koja je sada angažirana kao glasnogovornica u HSLS-u, stranci u čiji je zastupnički klub Rusak prešla.

Komentiraj