Goran Dragić: Prije sam u slovenskoj reprezentaciji bio Batman, sada ću biti Robin

Iako su prema najavama utakmice protiv Hrvatske i Švedske početkom srpnja trebale biti njegove zadnje za reprezentaciju Slovenije, 36-godišnji Goran Dragić će ipak igrati i na predstojećem Europskom prvenstvu. Slovenci će tako u obranu zlata s Eiurobasketa 2017. krenuti s dvije najveće zvijezde u sastavu. Drugi je naravno Luka Dončić.

„Sigurno je da ću igrati manje minuta nego na Eurobasketu 2017. Koliko sam ono igrao tada, 36 minuta po utakmici? Sada će sve ovisiti o tome kako ću se osjećati. Uloga će mi definitivno biti drukčija, tada sam bio Batman, sada ću biti Robin“, slikovito se izrazio Dragić koji je tada izabran za najboljeg (MVP) igrača turnira, a u najboljoj petorci uz njega je bio i tada 18-godišnji Luka Dončić. Ostala trojica su bili Aleksej Šved, Bogdan Bogdanović i Pau Gasol.

„Najvažnije će nam biti da nađemo pravu kemiju unutar momčadi, a za mene da budem lider na parketu kada bude najteže i najpotrebnije“.

Prema ono što je pokazao protiv Hrvatske i Švedske u nedavnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Dragić još uvijek itekako može puno dati, uostalom u te dvije utakmice za 46 minuta je zabio ukupno 39 koševa, 19 Hrvatskoj i 20 Švedskoj.

Dragić je prošle sezone igrajući za Toronto i Brooklyn imao prosjeke od 7.5 koševa, 4.1 asistencije i 3.1 skokova po utakmici. Dragić je kao igrač Miamija 2018. bio izabran na All-Star a u sezoni 2019/20 je s Heatom igrao NBA finale iz kojeg su kao prvaci izašli Los Angeles Lakersi. Prošle tri NBA sezone Dragić se dosta mučio s raznim ozljedama, a zbog plantarnog fascitisa propustio je i četiri utakmice spomenutog finala protiv Lakersa.

Sljedeće sezone Dragić će igrati za Chicago Bullse s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor na razini veteranskog minimuma od 2.9 milijuna dolara.

Komentiraj