Gnjusna laž, zajednički život, slabe točke, ‘Gdje je obraz?’… Glasajte za svoje favorite u Uj Fuju tjedna!

Autor:

Borna Jaksic, Josip Regovic, Antonio Ahel/ATAImages, Goran Stanzl/PIXSELL, Saša Zinaja/NFOTO, Nacional

Stigli smo do novog izdanja Uj Fuja Radio Nacionala, vaše omiljene kulturno-umjetničke ozbiljne emisije koja vam svakog petka donosi crème de la crème izjava raznih političkih gorostasa s ovog našeg malog područja.

Došlo je vrijeme i da proglasimo prošlotjednog pobjednika – Plenković i pravosudni voajerizam, Milanovićev politički klatež, Plenkovićev ‘jao, to je strašno’, Dodikova zamjenica, a možda i ministrica kulture, bonton resora Sanja Vulić, Ante Prkačin o čemu drugome nego o Hunima i Avarima i Tatarima i Turcima, Goran Ivanović sa spinom o aferi Mreža, Josip Đakić o svojim sinovima i Katarini Peović, Aleksandar Vučić o hibridnom ratu protiv njega heroja…. A pobjednik je – Josip Đakić!

Prije nego krenemo s najfriškijim nominiranima, podsjetimo se ponovno kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Ivan Anušić o budućem hrvatskom vojniku:

Navike koje su danas loše, možda prihvati neke druge navike u fazi odrastanja kad su u najosjetljivijim godinama, da vidi da postoje drugačiji načini funkcioniranja, od ustajanja na vrijeme, spavanja na vrijeme, neimanja laptopa ili ekrana ispred sebe 24 sata, od napuštanja nekih loših navika i prihvaćanja nekih dobrih navika.

 

2. Andrej Plenković o Nacionalovom pisanju o sprečavanju Turudićeve sigurnosne provjere:

To je jedna gnjusna laž koju oštro demantiram. Još jedna od niza gnjusnih laži koje taj tjednik plasira u vezi mene zadnjih osam godina. To oni znaju, pa im ja to poručujem, da te gnjusne laži neka zadrže za sebe i za one koje oni podržavaju

 

3. Branimir Nestorović:

Jako cijenim izjavu predsjednika Dodika kako je vrijeme da Srbi počnu razmišljati o zajedničkom životu u jednoj državi. Naš pokret prvenstveno nije samo ograničen na Srbiju, mi ćemo se širiti na sve teritorije, na srpski svet.

 

4. Ana Brnabić o europskim istragama:

A ‘ko je tebi dozvolio da se preseliš? Je l’ vi razumijete da je to taj nivo međunarodne istrage? Da oni poređaju sve naše građane, da ih sve ispitaju. Pa ti njemu da polažeš račune, Toninu Piculi, Josipu Juratoviću i Violi von Cramon? Pa će oni da odluče šta se dešava u Srbiji?!

 

5. Andrej Plenković o tome kako mu vlada nema slabu točku:

Mi kad se okrenemo unazad, mi imamo takva postignuća da nemamo slabe točke, u svemu što je bilo u Hrvatskoj kritično još prije toga!

 

6. Zoran Milanović vadi mast frendovima:

Baš sam se iživljavao na nekom prijatelju koji je otišao u južnu Španjolsku gdje je sunce i nebo možda veće nego ovdje, ali nije ljepše, tako da sam mu slao slike iz hotela da crkne od zavisti.

 

7. Andrej Plenković Milanoviću:

Što nisi tada poduzeo nešto? Ni premijer tadašnji, ni ministar unutarnjih, ni šef SOA-e niti glavni državni odvjetnik, zaobišli su policiju jer nisu vjerovali gospodinu Dominiću, kojeg su oni tamo stavili na mjesto ravnatelja policije, da je prijatelj gospodina Mamića. Odakle njima naslov da oni nešto sad govore? Odakle? Gdje je obraz?

 

8. Ivan Turudić o svojim dobrim poznanicima i prijateljima:

Nisam lagao, kad sam govorio da nisam posebno dobar s njom… ona se na taj svoj specifični način obraća ljudima, meni se obraćala s ‘radosti’. Josipa Rimac, protiv nje je podignuta optužnica, Zdravko Mamić je optužen i osuđen, moj bratić Miro Vrlja osuđen je na višegodišnju kaznu zatvora.

 

A sada – na glasanje!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.