Pravosudni voajerizam, politički klatež, ‘jao, to je strašno’… Glasajte za svoje favorite u Uj Fuju tjedna!

Autor:

Armin Durgut, Josip Regovic, Goran Stanzl, Patrik Macek, M.K./ATAImages/PIXSELL

Stigli smo do novog izdanja Uj Fuja Radio Nacionala, vaše omiljene kulturno-umjetničke ozbiljne emisije koja vam svakog petka donosi crème de la crème izjava raznih političkih gorostasa s ovog našeg malog područja.

Hrvoje Zekanović  o Gospodaru prstenova i Mordoru, Zoran Milanović i njegove basne, Željko Sačić o saborskim čudovištima, Aleksandar Vučić o tome kako ga zovu Hitlerom i fašistom, Zoran Milanović o ponašanju sudaca, Majda Burić o Daliji Orešković, Ivan Malenica i zakon o lobistima… A pobjedu je odnijela – Majda Burić!

Prije nego krenemo s najfriškijim nominiranima, podsjetimo se ponovno kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Sanja Vulić (SNSD, BiH) o Dodikovoj sutkinji:

Žena ne je*e nikog, ima neke slušalice i oni joj govore što će reći, a krši osnovna ljudska prava, je*o je Murphy da je je*o. Užas. Je*em li joj, sve joj je*em po redu, isfrustrirana kuja, došla preko politike, bila pomoćnik ministra. A vi novinari, što ne istražujete o tim istorijama sudija?! Samo po nama političarima kucate.

 

2. Andrej Plenković o Turudićevom laganju o odnosu s Josipom Rimac:

Ne, ne bih rekao da je on lagao o tome, on je možda bio reduciran u svom izričaju, ali svatko bi u toj situaciji bio reduciran. Ono što mi vidimo je vrsta pravosudnog voajerizma s ciljem osobne diskreditacije kandidata.

 

3. Zoran Milanović o onima koji podržavaju Turudića:

Mora se znati koga je taj politički klatež koji se vuče uz HDZ kao zarazne bolesti uz tatarski kamp i konvoj u srednjem vijeku… Idu oni i idu ovi, puni buha i puni boleština koje šire. Tko god je danas glasao za to, za mene ne voli ovu državu, neprijatelj je Hrvatske.

 

4. Ante Prkačin (Hrvatsko bilo) o tome zašto je za Turudića:

Najzločinačkija vojska na ovim prostorima, ja sam to spomenuo 10 puta, spomenuo sam i Hune i Avare koji su ovim prostorima prošli prije Hrvata. I Tatare i Turke. Nikada nitko toliko monstruoznih zločina kao partizani počinili nisu. Vjerujem, uvjeren sam da će Turudić procesuirati iz simboličkih razloga barem jednog ili dvojicu od njih, a nakon toga ih pomilujte odmah.

5. Goran Ivanović (HDZ) i klasični spin:

Svojevremeno je Nino Raspudić dao da se napravi spomenik Bruceu Leeju u Mostaru. Predlažem da se na uspomenu na aferu Mreža u Metkoviću napravi spomenik Spidermanu. To je prijedlog, ne inzistiram.

 

6. Josip Đakić (HDZ) o Katarini Peović i svojim sinovima:

Kada se moralna vertikala u liku gospođe Peović javlja, onda bi prvo trebala se ispričati svima i reći kako je muža premlatila, kako pišu novinari, jer i to je kazneno djelo obiteljskog nasilja koje nije procesuirano. Kao i još drugo kazneno djelo koje se dogodilo među SDP-ovcima koje nije procesuirano. To su oni predmeti koji su u donjim ladicama. Moji su sinovi za sve kažnjeni, ne bojte se za njih.

 

7. Andrej Plenković i reakcija na poruke lipe i radosti:

Budući da mi imamo jako puno iskustva s različitim krizama, pogotovo fabriciranim krizama poput ove, svatko tko nas iole pozna mogao je predvidljivo računati s time kakva će biti naša reakcija. Nećemo dopustiti da nam sitni, uski krug privilegiranih ljudi koji mogu doći do podataka poput privatnih SMS poruka, te poruke plasira u javnost dva dana prije glasanja. I da ćemo mi reći – ‘jao, to je strašno’.

 

8. Aleksandar Vučić o hibridnom ratu protiv njega:

Ja vas pitam, a što mislite zašto oni napadaju Vučića? Jer sam ružan, debeo, okej sve to jesam. Stvarno mislite da me zbog toga napadaju? Ne, napadaju me zbog toga što čuvam Srbiju.

 

A sada – na glasanje!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.