“Gluhi telefon” u Gradskom vrtu

Iz NK Osijeka su stigle kontradiktorne informacije o tome tko je za igrače zatražio potporu od 3.250 kuna od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na koju su imali zakonsko pravo jer su im kao samostalnim obrtnicima prihodi za navedeni mjesec zbog prihvaćenih mjera štednje koje je predložio klub pali za više od 20%.

>> Državnu potporu dobio i hrvatski reprezentativac

Dok predsjednik Bijelo-plavih Ivan Meštrović za 24sata navodi da su igrači kojima je potpora isplaćena klub upoznali s odlukom da istu zatraže, kapetan momčadi i hrvatski reprezentativac Mile Škorić za SN tvrdi da je to u njihovo ime učinio sam klub.

Meštrović je rekao: “Prvi kut je taj da su naši igrači ostali bez 50 posto plaće zbog krize izazvane korona virusom. Zbog toga ih razumijem u ovoj odluci, oni su klub upoznali s odlukom i na ovo imaju potpuno pravo. Iz drugog kuta, jasno je kako će na njihovo traženje pomoći reagirati ljudi, koji su, nažalost, poput nekih konobara i kuhara već na početku ove krize dobili otkaz.”

Škorić je ponudio drugačiju verziju priče: Nitko od nas nije tražio potporu niti znao da je klub traži za nas. Pa kako bi, recimo, Jerry Mbakogu znao za to i sam tražio potporu?! Ništa nismo znali, bili smo iznenađeni kad nam je tih 3250 kuna sjelo na račune i odmah smo se mi igrači među sobom dogovorili da ćemo taj novac proslijediti u humanitarne svrhe, pa on praktički nije ni prenoćio na našim računima.”

Osim Mile Škorića potporu od HZZ-a za navedeni mjesec su od igrača Osijeka dobili i Mirko Marić, Petar Bočkaj, Jerry Mbakog, Alen Grgić, Karlo Kamenar, Luka Marina, Tomislav Šorša, Talys, Marku Malenica te Marko Barešić. Igrači s klubom nemaju potpisan ugovor o radu nego obzirom da su samostalni obrtnici ugovor o profesionalnom igranju pa ako je klub podnio zahtjev za njih onda su mu prethodno morali dati punomoć da vodi njihovo knjigovodstvo.

Kad je NK Osijek u pitanju potporu za očuvanje radnih mjesta je za 18 zaposlenika iskoristila i Škola nogometa kluba te za jednog radnika ANKOS d.o.o odnosno menadžerska agencija povezana s Bijelo-plavima.

Komentiraj