HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

GLAVAŠEVIĆ “Znali su da će Thompson otvoriti koncert s tim pozdravom, a ipak su to platili”

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević u četvrtak je izjavio da premijer Andrej Plenković sa svojim ministrima mora sjesti za stol i dovesti ih u red. Lovro Kuščević je ministar koji prema nekima ima permisivan odnos prema ustaškom nasljeđu, Tomo Medved je isto bio pristutan na tom koncertu. Ja mislim da mi tu svašta možemo očekivati. Na kraju krajeva, to je dokaz koliko je ova Vlada neorganizirana”, izjavio je Glavašević, kako prenosi N1.

“Andrej Plenković pošalje svoja dva ministra u Slunj i plati koncert Thompsona ,a koji počne s tim istim pozdravom. Plate koncert, dva ministra su tamo i onda taj pjevač dobije prekršaju prijavu, drugi put. Znali su da će otvoriti koncert s tim pozdravom, a ipak su to platili. S jedne strane potiču ljude da participiraju u tome, to su platili, a ona pošalju policiju. To je neujednačeno, licemjerno postupanje Vlade i naravno da ljudi ne znaju kako se ponašati”, objasnio je.

Glavašević poručue da od Vlade očekuje da se nedvosmisleno odredi o tom pozdravu i ustaškoj ikonografiji, dodajući da sve što je neprihvatljivo treba sankcionirati. Od sada nadalje trebali bismo vidjeti nedvosmisleno postupanje policije u svakoj instanci, ali to izostaje. Oni sebi dozvoljavaju svašta, miješane signale šalju”, kaže SDP-ovac.

Komentiraj