GLAVAŠEV ODVJETNIK: ‘Odluka Vrhovnog suda u potpunosti očekivana’

FaH

Odvjetnik Branimira Glavaša, Veljko Miljević, kazao je da je odluka Vrhovnog suda kojom je ukinuta prvostupanjska presuda u slučajevima “garaža” i “selotejp” u potpunosti očekivana.

“Takvu odluku sam i očekivao za mene mena ni jedan posto iznenađenja”, kazao je Miljević Hini, komentirajući odluku Vrhovnog suda koji je pobio raniju nepravomoćnu presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Dodao je i da je Vrhovni sud prihvatio sve argumente koje je obrana iznijela u svojim žalbama.

“To se nakon odluke Ustavnog suda iz siječnja 2015. sa sigurnošću moglo i očekivati”, dodao je Miljević, podsjećajući da je riječ o odluci koju su “mnogi govorili iako je nisu pročitali”

“Može se svašta izvan prava dešavati, ali nakon te odluke za mene nije bilo dvojbe kakva mora biti odluka Vrhovnog suda. Samo smo dugo čekali sjednicu, a sada nakon sjednice smo pričekali nešto, ali ne neuobičajeno dugo”, dodao je odvjetnik.

Kazao je da sada slijedi novo suđenje na zagrebačkom Županijsom sudu jer je “odluka prvostupanjskog suda ukinuta u cijelosti kao što je i morala biti”.

Prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, temeljem koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je nakon gotovo pet godina pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na samom početku 2015.

Na snazi je tako ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

Komentiraj